De voorbije jaren kon je voor landbouwprojecten en –evenementen al aanspraak maken op provinciale subsidies. Nu komen daar ook plattelandsprojecten en –evenementen bij. Voor innovatieve projecten is er maximum 10.000 euro ter beschikking, voor evenementen 2.500 euro. Aanvragen voor 2016 kun je indienen tot 1 oktober van dit jaar.

Een smaakbeurs met Antwerpse hoeve- en streekproducten, een boomtelerspaviljoen, onderzoek naar knolcyperus, een sensibiliseringscampagne rond bloedluizen, een vorming over alternatieve vermarktingskanalen, ...

Het zijn maar enkele voorbeelden van landbouwprojecten die de voorbije jaren gerealiseerd werden met middelen van de provincie Antwerpen. Ook voor 2016 voorziet de provincie subsidies voor de meest innovatieve en concrete realisaties.

Ook voor het platteland springt de provincie Antwerpen al jarenlang mee op de kar. Denk maar aan de honderden projecten die via Leader en PDPO de voorbije jaren gerealiseerd werden, en nog gerealiseerd zullen worden. Want dit voorjaar werd de nieuwe programmaperiode afgetrapt.

Ook voor de volgende 6 jaar kunnen innovatieve plattelandsprojecten rekenen op Europese, Vlaamse en provinciale steun. Peter Bellens, gedeputeerde voor platteland: "Er zitten veel mooie projecten in de pijplijn. Vaak gaat het over grootschalige projecten die een echte boost kunnen geven aan ons platteland. Dat juichen we alleen maar toe. Tegelijkertijd bieden die Europese programma's weinig kansen aan kleine projecten. Daarom gaan we vanaf 2016 ook subsidies geven aan platteland. Zo krijgen kleine, maar waardevolle projecten ook een kans. Bovendien creëren we zo kansen voor het platteland om te experimenteren. Idealiter leggen we hiermee de basis voor een toekomstig Europees project."

Heb jij een idee? Projectideeën voor landbouw en/of platteland kunnen ingediend worden tot 1 oktober 2015. Nadien worden de meest innovatieve en concrete realisaties gekozen. Zij ontvangen een projectsubsidie van maximaal 10.000 euro of een evenementsubsidie van 2500 euro. Meer informatie vind je op www.provincieantwerpen.be of neem contact op met de Dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid via landbouw@provincieantwerpen.be of bel 03 240 58 00.